POMEMBNO OBVESTILO: Pasja Štacuna išče nove lastnike! Nakupi v prehodnem obdobju žal niso mogoči. Za več informacij nas kontaktirajte.

0
Košarica:
0,00 €

V nakupovalni košari ni artiklov.

10 najbolj trmastih pasem

Vsi psi znajo biti trmasti, še posebej ker vedo, da imajo svoje lastnike ovite okrog svojih prisrčnih tačk :) Čeprav so lahko psi vseh pasem včasih trmasti in znajo zelo dobro izkazati svojo voljo, pa so nekatere pasme psov še posebej značilne po tem. V tem prispevku najdeš 10 najbolj trmastih :)

#1 Beagle

Beagli so bili vzrejeni kot lovski psi, kar pomeni, da je lov, lajanje in raziskovanje novih terenov zapisano globoko v njihovih genih. Kljub temu so še vedno super družinski psi, vse dokler so deležni zadostne količine gibanja in igre, zavedati pa se je treba, da bo imel še najbolj natreniran in ubogljiv Beagle problem upoštevati ukaz, ko se na vidiku pojavi veverica ali kakšna druga gozdna žival.

Beagle Beagle

#2 Jack Russel Terier

Te kompaktne in inteligentne energijske bombice so izjemno atletski in vztrajni psi. Vzrejeni in vzgojeni za iztrebljanje podgan, obožujejo lov, zasledovanje, skakanje, plezanje in kopanje lukenj. Če vsa ta energija ni usmerjena v nekaj pozitivnega (na primer agility), je lahko narava Jack Russel terierja velika težava in veliko breme za lastnike.

Jack Russel terier Jack Russel terier

#3 Angleški buldog

Oh, buldogi … :) Te prisrčne male kepe mesa in dlake so pravi klovni v svetu pasem psov. Glede na to, kako prismuknjeni in živahni so, mora imeti lastnik z njimi tudi kanček sreče, da njegov kosmatinec naredi tudi kakšno stvar, ki ni izključno na njegovem seznamu želja :) Tudi redne kopeli, izleti k veterinarju in striženje krempljev zna biti pri tej pasmi mala nočna mora.

Angleški buldog Angleški buldog

#4 Jazbečar

Jazbečarji so izjemno ljubeči in predani družinski psi, zaradi česar so tudi precej pogosta družinska izbira. Njihova noro zaščitniška naravnanost do tistih, ki jih imajo radi, je odgovorna za to, da znajo biti tudi precej samovoljni in včasih težko obvladljivi. Zelo radi kopljejo, lajajo in nadzorujejo početje sosedov. Če zalotijo drugo žival, kako krši meje njihovega ozemlja, ga je skoraj nemogoče prepričati v to, da se ne bi pognal za njo in jo lovil.

Jazbečar Jazbečar

#5 Lhasa Apso

Te dolgodlake kužke so vzrejali in vzgajali tibetanski menihi z namenom da bi služili kot pasji alarm, zato je že precej logično, da zelo radi lajajo. Nekateri to pasmo opisujejo tudi kot manipulativno, nagajivo in brezkompromisno naravnano. Naj bodo še tako ljubki in prisrčni, ta pasma zagotovo ima svoje muhe :)

Lhasa ipso Lhasa ipso

#6 Čivava

Čivave so majhni psički, ki pa so znani po tem, da trpijo za Napoleonovim kompleksom: nagnjeni so k temu, da se naredijo zelo velike in močne, da nekako pokompenzirajo svojo fizično majhnost. V praksi to pomeni, da se zelo pogosto postavijo po robu veliko večjim psom in verjetno upajo, da bo njihov nastop dovolj prepričljiv. :) Nekatere čivave precej velik del svojega pasjega življenja preživijo v ženskih torbicah.

Čivava Čivava

#7 Pritlikavi pinč

Pritlikavi pinč je pravi preizkuševalec meja svojih lastnikov. :) Nprestano preizkuša, kaj vse lahko ušpiči, ne da bi bili lastniki preveč jezni. Ti dobrovoljni kužki imajo zelo veliko energije, oster um in veliko željo po kopanju lukenj, lajanju in lovu. Brez odločnega lastnika so lahko pravi mali razbojniki.

Pritlikavi pinč Pritlikavi pinč

#8 Mops

Le malokdo se lahko upre mehki prikupnosti mopsov, česar se ti psi zelo dobro zavedajo in to tudi znajo izkoristiti ob vsaki priložnosti. :) So precej pametni, zelo motivirani za hrano in vedno težijo k tem, da so v centru pozornosti. Če niso primerno in dosledno vzgojeni, lahko to hitro privede do prekomernega izkazovanja njihovega značaja - ali je to lastnikom všeč ali pa ne.

Mops Mops

#9 Škotski terier

Škotski terierji so izjemno inteligentni psi, ki imajo zelo močno lastno voljo, kar jih povezuje z bolj ali manj vsemi bratranci terierji. Opisujejo jih tudi kot samostojne, ognjevite in plenilsko naravnane. To pomeni, da potrebujejo samozavestnega in odločnega lastnika, ki jih zna obdržati na pravi poti.

Škotski terier Škotski terier

#10 Akita

Akite so dominantni psi, ki zelo radi prevzamejo vodstvo nad celotno človeško družino. Zato potrebujejo izjemno odločne lastnike. Nekateri iz svojih izkušenj navajajo: “Akite so res zelo trmasti psi, in kadar se jim zdi, da je popolna izguba časa, da bi sedeli ali ležali na prostoru zaradi tega, ker jim je tako ukazal lastnik, bodo preprosto odkorakali stran in ignorirali vse nadaljne ukaze”.

Akita Akita

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dodaj komentar