0
Košarica:
0,00 €

V nakupovalni košari ni artiklov.

6 prebrisanih načinov, kako si bo tvoj kuža z veseljem “umival zobe”

Ker zobne proteze za pse niso ravno v modi, ohranjajte pasje zobe kar se da čiste. :) Čistoča zob in dlesni je bistvenega pomena za pasje splošno zdravje in dobro počutje.

Pri čiščenju zob je lahko najbolj učinkovit seveda veterinar, kadar je kuža pod anastezijo, vendar vsi vemo, da le-ta na psu pušča negativne posledice, zato vsekakor ne sme postati redna praksa. Poleg tega bi bil tak način precej naporen tudi za tvojo denarnico :) Zato moramo biti lastniki sami zelo pozorni na zdravje zob in dlesni svojega kosmatinca in narediti vse kar je v naši moči, da čim dlje ostanejo čisti in brez zobnega kamna.

Vsakodnevno (ali vsaj večkrat tedensko) čiščenje zob z zobno ščetko in pasjo zobno pasto je sicer idealno in je najboljši način za vzdrževanje higiene pasjega gobčka, žal pa ni malo psov, ki to početje naravnost SOVRAŽIJO. Že pogled na zobno ščetko je za nekatere pse dovolj, da se skrijejo v zadnji kotiček stanovanja.

Pregled zob pri veterinarju. Pregled zob pri veterinarju.

Na srečo pa obstajajo še drugi precej učinkoviti načini, kako skrbeti za čiste in zdrave zobe, ki jih (vsaj enega izmed teh) tvoj kuža ne bo sovražil oziroma bo pri nekaterih celo ZELO UŽIVAL :). Mi jih bomo danes našteli 6:

#1 – Dentalni spreji

Če je tvoj kuža dovolj potrpežljiv da mu lahko za trenutek privdigneš ustnice na obeh straneh gobčka in ga nežno poškropiš po zobeh, so lahko dentalni spreji prava izbira. S pravilno izbiro dentalnega spreja lahko zagotoviš boljšo ustno higieno in preprečiš (ali pa vsaj občutno upočasniš) nastajanje zobnih oblog in zobnega kamna. In še bonus - večina dentalnih sprejev blagodejno vpliva tudi na zadah iz gobčka pri psih ;)

#2 – Pravilna izbira pasje hrane

Proizvajalci pasje hrane nas pogosto želijo prepričati s svojimi novimi “izumi”. Izdelujejo brikete s posebnimi izboklinami, ki naj bi med hranjenjem hrati čistili pasje zobe in obloge na njih, kar sicer delno drži, ni pa to čisto dovolj. Dejstvo pa je, da bo pravilna in bolj zdrava izbira pasje hrane pripomogla k splošnemu zdravju psa ter posledično tudi k bolj zdravim zobem.

#3 – Igrače za žvečenje

Pasje igrače, ki so namenjene žvečenju so lahko za tvojega kužka zelo zabavne, hkrati pa občutno pripomorejo k bolj zdravim zobem in dlesnim ter zadovoljijo potrebo po žvečenju. Ena izmed najbolj priljubljenih v Pasji Štacuni je tale: Starmark Swing 'n Fling Chew Ball, nekatere pa lahko uporabljamo celo za hranjenje: Starmark Treat Dispensing Chew Ball in Starmark Treat Dispensing Tetraflex in hkrati upočasnimo prehitre jedce :) Priporočamo pa, da ob uporabi psa ne puščamo brez nadzora, saj je še tako trpežna igrača uničljiva in potencialno nevarna za tvojega kužka če jo raztrga na manjše koščke.

BLOG---vsebinska-stran---Nega-pasjih-zob---1

#4 – Surove kosti

Medtem ko so lahko kuhane ali pečene kosti zelo nevarne za tvojega psa, so surove kosti odličen pripomoček za ohranjanje čistih zob, hkrati pa zadovoljijo potrebo po žvečenju. Upoštevajte le to, da izberete pravo velikost kosti za svojega psa. Manjše kosti so lahko za velikega psa nevarne, po drugi strani pa bo ogromna kost za malega kužka prevelik zalogaj :)

#5 – Zobne krpice 

Če tvojega kužka preveč ne moti da mu s prstom sežeš v gobček in se dotikaš njegovih zob, so lahko prava rešitev tudi zobne krpice. Z njiihovo pomočjo dokaj učinkovito in enostavno očistiš pasje zobe in s tem poskrbiš da se na njih ne nabirajo obloge.

#6 – Pasji priboljški za žvečenje 

Večina psov naravnost obožuje žvečenje. In kaj je lahko bolj prijetnega kot priboljšek, ki ga lahko žvečijo? :) Tudi na tak način lahko vzdržujemo visok nivo zobne higiene, vendar pa moramo biti previdni pri količinah priboljškov. Mišljeni so za občasno uporabo v omejenih količinah, sicer se lahko kuža hitro začne rediti, poleg tega pa tovrstni priboljški tudi niso poceni :)

Vsekakor pa je najenostavnejši in najučinkovitejši čisto "klasičen" način - umivanje zob z zobno ščetko ter zobno pasto (v kolikor se tvoj kosmatinec temu preveč ne upira). Ponudbo čisto posebnih in svetovno priznanih zobnih ščetk z dvojno glavo Petosan, si lahko ogledaš tukaj >

Dodaj komentar