POMEMBNO OBVESTILO: Pasja Štacuna išče nove lastnike! Nakupi v prehodnem obdobju žal niso mogoči. Za več informacij nas kontaktirajte.

0
Košarica:
0,00 €

V nakupovalni košari ni artiklov.

Kako svojega kosmatinca obvarovati pred hudim mrazom.

Bliža se konec februarja in zdi se, kot da je prava zima šele prišla :) Tvoj kuža se je najbrž mehke, bele podlage otroško razveselil, pa vendar je treba kljub zimskim radostim, poskrbeti tudi za varnost. Pomagaš si lahko s spodnjo tabelo potencialne ogroženosti zaradi mraza, za vaju pa imamo še nekaj mini nasvetov :)

1. Odvisno od pasme psa, nizke temperature različno vplivajo na vsakega. Psi z gosto, dolgo dlako, bodo mraz prenašali bolje od kratkodlakih pasem.

Ne glede na pasmo, pa svojega kosmatinca nikar predolgo ne zadržuj na mrazu. Odločita se za sprehod, igro ali norenje na snegu, da bo uživanje zimske idile aktivno, potem pa smuk na toplo.

V kolikor je tvoj kuža občutljiv na mraz (zlasti v kombinaciji s snegom), vama je lahko v veliko pomoč plašček, ki bo dalj časa ohranjal telesno temperaturo tvojega kosmatinca, hkrati pa bo preprečil, da bi bil njegov kožušček premočen od valjanja po snegu (ali v primeru sprehoda med močnim sneženjem).

Tabela ogroženosti

2. Pasji škorenjčki mogoče izgledajo kot modni dodatek, ki ga psu »nataknemo« na tačke, ker nam je všeč model ali barva. Pa vendar temu ni tako.

Prva težava za pasje tačke je že sam sneg in led. Če se  zatakne med blazinicami ali celo zaledeni na dlaki, povzroči kužku, poleg otežene hoje, tudi zelo neprijeten občutek in celo bolečine. Poleg tega, pa so pločniki in ceste pozimi, zaradi snega in poledice, precej posipane s soljo, ki lahko pasje tačke tako poškoduje, da traja tudi več dni ali tednov da se popolnoma zacelijo. Zato, tako kot zase, tudi za tvojega kosmatinca izberi pravo zimsko obutev, ne pozabi pa tudi na nego tačk ko se vrneta s sprehoda, saj mraz in sneh tudi njemu osušita in razdražita kožo. V zimskem času toplo priporočamo uporabo kreme za tačke.

3. Mnogokrat na to nisi ne pomislimo, pa vendar moramo tudi pozimi paziti kaj naš kuža voha in liže po snegu.

Precej pogosto se kje, čisto po nesreči, razlije antifriz oziroma protizmrzovalna tekočina za vetrobransko steklo, ki pa je zelo strupena. Za kužka je lahko že zelo majhna doza smrtonosna, zato bodi pozoren na kakršnekoli nenavadne packe in tekočine.

4. Kužka po sprehodu vedno dobro, do suhega obriši. 

Kopanje v zimskem času ni priporočljivo, saj mraz tudi njemu izsuši kožo ki je zaščitena z naravnim oljem, katerega bi mu z vodo skoraj sigurno odstranil, zato naj kuža ostane čimbolj suh, prevsem pa na toplem. Z mokro krpo pa mu lahko obrišeš tačke, saj je tudi sol s katero so posoljene ceste, za psa lahko strupena, zato jo dobro odstrani, da je iz tačk ne bo polizal sam.

5. Za dolge, hladne zimske noči pa kuža potrebuje tudi udobno, toplo posteljo.

Ta naj bo med zimo v toplem, suhem in zaprtem prostoru, tudi če je kuža med poletjem navajen spati na prostem. Prav nič mu ne bo škodila odejica, seveda v kolikor ga ne boš vzel kar k sebi pod tvojo. ☺ Našo ponudbo ležiš in odejic si lahko ogledaš tukaj.

Kljub temu da tvoj pasji prijatelj v divjanju po snegu uživa verjetno še bolj od tebe, je pomembno poskrbeti da so zimske “aktivnosti” tudi varne. Pazi na ledene površine na katerih mu lahko nerodno spodnese tačke, nikoli pa ne pozabi tudi na vodo, ki je kljub mrazu še kako pomembna.

Dodaj komentar