0
Košarica:
0,00 €

V nakupovalni košari ni artiklov.

Zimske nadloge in razbolele pasje tačke

V zadnjih dneh smo že močno občutili zimo. Živo srebro gre ponoči krepko pod ničlo, proti koncu tedna pa nas čaka še, tako pravijo, polarni mraz :/. Posledično so dvorišča, ceste in pločniki polne soli, ki služi za taljenje ledu. Na žalost pa je ravno sol, ki tako pripomore k varnosti v prometu, ena izmed največjih groženj za pasje šape.

Mazanje Kalinih tačk Mazanje Kalinih tačk

Dolgotrajna izpostavljenost mrazu, soli in drugim kemikalijam lahko blazinicam na tačkah povzroči ogromno neprijetnosti: suha koža, rapokane tačke, poškodbe, rane na blazinicah ali celo ozebline in kemične opekline. Še več: ker si kužki po sprehodu pogosto ližejo tačke - lahko je to zaradi mokrih tačk in si jih želijo osušiti, ali pa si želijo pomiriti razdražene blazinice – pride do zaužitja vse tiste soli in ostalih sredstev za odtajanje ledu, ki jih na tačkah prinesejo s sprehoda, s tem pa lahko v telo vnesejo veliko preveč soli in strupenih snovi.

 

Kaj lahko storimo?

 

Tudi za kužka ni preveč prijetno, da na mrazu preživi ure in ure, saj lahko pride do ozeblin in podhladitve. Bolje je napraviti več krajših sprehodov, v primeru daljši izpostavljenosti mrazu pa je kužka dobro zaščititi s toplimi oblačili in obutvijo, še posebej pa moramo biti pozorni na pasme, ki so bolj občutljive na mraz. Tukaj ne gre za modni dodatek, ampak zgolj za zaščito našega dobrega prijatelja.

 

Da bomo lažje skrbeli za pasje tačke, je dobro pozimi redno krajšati dlake med pasjimi prsti. S tem bomo preprečili nabiranje snežnih kepic med prsti, ki ga tako motijo in preprečujejo radovedno divjanje po snegu.

 

Po sprehodu mu vedno (v primeru, da ne uporabljamo pasjih čeveljcev) z mlačno vodo sperimo tačke, da odstranimo škodljivo sol za posipanje. Tako bomo preprečili vnos snovi v telo preko lizanja tačk in nadaljnje izsuševanje blazinic.

 

Mazanje tačk s kremico pred in po sprehodu naredi na pasjih šapicah zaščitno plast, jih navlaži in posledično prepreči izsušenost in nastanek ranic. Tako kot (še posebej me, punce :)) vemo, da pozimi brez kreme za roke ne gre, je tudi za kosmatince redna nega in vlaženje blazinic nujna. Kremico za zaščito pasjih tačk najdeš tudi v Pasji Štacuni.

foto-800x800-pasja-stacuna-cvetka-bio_17 Bio krema za tačke Suki

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poglej še ostale izdelke za zimo: www.pasjastacuna.si/pasja-zima

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dodaj komentar