POMEMBNO OBVESTILO: Pasja Štacuna išče nove lastnike! Nakupi v prehodnem obdobju žal niso mogoči. Za več informacij nas kontaktirajte.

0
Košarica:
0,00 €

V nakupovalni košari ni artiklov.

70 EUR

Pasji portret na platnu - impresionizem

Polepšaj svoje stene s popolnoma unikatno umetnino svojega psa in pričaraj v svoje stanovanje drugačnost in svežino. Na voljo sta dve velikosti portreta, po dogovoru pa se lahko naročijo tudi druge dimenzije. Od vsakega prodanega pasjega portreta podarimo 5€ v dobrodelne namene, da vsaj malo polepšamo življenje živalim v stiski. Na celoten opis >

Zaloga: Na zalogi

od 70,00 €

* Zahtevana polja

od 70,00 €

Na zalogi pri dobavitelju

Predviden rok izdelave in dostave unikatnega portreta je 20 dni.

 

 

 

Polepšaj stene svojega doma s popolnoma unikatno umetnino svojega psa in pričaraj v svoje stanovanje drugačnost in svežino. Na voljo sta dve velikosti portreta, po dogovoru pa se lahko naročijo tudi druge dimenzije.

Ponosni smo na to, da lahko skupaj z vami prispevamo tudi k dobrodelnosti in naredimo nekaj dobrega za živali, ki žal nimajo tako dobrih pogojev za življenje kot naši ljubljenčki. Z nakupom pasjega portreta namenimo 5€ društvu za zaščito in pomoč živalim v stiski Lajka in tako pomagaš nahraniti živali v stiski ali pri nujni veterinarski oskrbi.  

 

Kako poteka naročilo portreta?

Ker izdelava portreta popolnoma unikatna in prirejena tvojim željam, je postopek nakupa nekoliko drugačen kot pri ostalih izdelkih. Po kliku na "naročilo" te bo naša spletna stran peljala na stran z obrazcem, kamor vpišeš svoje ime, priimek, e-mail naslov, telefonsko številko in želeno dimenzijo portreta. V Pasji Štacuni bomo o tvojem naročilu nemudoma obveščeni in te bomo v najkrajšem možnem času kontaktirali, saj se je potrebno osebno dogovorili glede želenih dimenzij in stila portreta, potem pa te bomo prosili za nekaj fotografij tvojega psa, po katerih bo naš slikar izdelal portret.

V primeru kakršnihkoli vprašanj v zvezi z izdelavo portreta nam piši na naš e-mail naslov info@pasjastacuna.si ali pokliči na telefonsko številko 068 687 747 in z veseljem ti bomo odgovorili na vprašanja.  

 

 

 

 

O avtorju portretov

Avtor pasjih portretov je Gojko Švraka, ki se s slikanjem in risanjem ukvarja že od malih nog, kot najstnik pa se je nad umetnostjo še bolj navdušil. Njegovi najljubši motivi so živali in narava, zato so njegove barvice še posebej vajene risanja pasjih portretov. 

Gojko uporablja za izdelavo risb risalni papir belih, rjavih in oker odtenkov, za risanje pa uporablja suhe barvice.

 

Vzdrževanje portreta

Portret naj za optimalno obstojnost ne bo izpostavljen vročini, direktnemu soncu ali kemikalijam.

 

 

O impresionizmu

Impresionizem je umetniška smer, ki se je pojavila v evropski umetnosti v drugi polovici 19. stoletja. Nastala je predvsem kot posledica potrebe po pomirjenju strastnosti in pretiravanj romantiketer njene pogoste izumetničenosti in patetičnosti. Gibanje, ki je nastalo v Parizu, je bilo poimenovano po sliki Clauda Moneta Impression, soleil levant (Impresija, vzhajajoče sonce), ki je nastala v letih 1872/1873. Nekateri predstavniki impresionizma v slikarstvu so Edouard Manet, Claude Monet, Edgar Degas, Alfred Sisley in Pierre-Auguste Renoir, v glasbi Claude Debussy, Maurice Ravel, Aleksander Nikolajevič Skrjabin, v pesništvu pa Paul Verlaine, Arthur Rimbaud, Stéphane Mallarmé in Maurice Maeterlinck.

Impresionistični slikarji so kršili mnoga pravila, ki so jih postavile prejšnje generacije. Do takrat je bila zgodovinska tematika v slikarstvu zelo razširjena, impresionisti pa so navdih črpali iz prizorov vsakdanjega življenja. S tem so zavračali upodabljanje idealne lepote in raje slikali stvari take, kot so v tistem trenutku dejansko bile. Ujeli so svež in originalen vtis, ki se je obiskovalcem razstav pogosto zdel čuden in nedokončan, a so ga v kasnejših časih vzljubili. Slikarji so zapuščali ateljeje in odhajali v naravo, saj so tako lahko bolj neposredno opazovali predmete in minljive značilnosti trenutka, še posebno sončnesvetlobe. Impresionisti so v naravi videli kombinacije barv, ki se nenehno menjavajo pod vplivom menjajoče se svetlobe. Za njihove oči je bilo življenje po svojem zunanjem videzu samo vrsta trenutnih vtisov, njihov cilj pa je bil nekatere od teh impresij obeležiti.

"Klasičnih" impresionističnih slik ni težko prepoznati. Kratke, odrezane poteze osnovnih barv dajo vtis iskrenosti in živahnosti, ki je značilen za to obdobje. Površine slik so prekrite z debelim slojem barve, kar jih loči od njihovih predhodnikov. Kompozicije so poenostavljene in inovativne, poudarek pa je na celoti in ne na podrobnostih (Wikipedia). 

Naš blog

Zanimivosti, prigode in uporabni nasveti